Suopea

Kissoja ja kuvia. Kieltä ja musiikkia. Cats, images, language and music.

Veli leipoo

5 kommenttia

pulla

”Tiesikkö, että kun sekotat suolan ja hiivan, siitä tulee paksu neste. Kato, ihan mahtavaa! — Lisää jauhoja varovasti, että taikina pysyy pehmeänä. — Älä vaivaa taikinaa yleiskoneella liikaa, että sitko säilyy. — Jaa taikina neljään osaan, niin voit tehä kahesta osasta pikkupullia ja kahesta lenkejä. — Pyöritä pikkupullat kämmenen ja leivinlaudan välissä, kyllä sä osaat. — Tee pullalenkut neljällä säikeellä, niin tulee kauniimpaa ja nousee paremmin. — Anna nousta rauhassa. — Mitä, täällä on kissa tassutellu toisen lenkin päällä, jäljet näkyy, kauheet kuopat. — Aukku, et tuu siihe uuestaan! — Paina pikkupulliin sormella kuoppa ja voitele ja lisää sitte voi ja sokeri. — Paista lenkut uunin alaosassa, pikkupullat keskellä.

Jos näillä ohjeilla ei tule hyvää pullaa, niin meille ei kannata valittaa. Minä neuvon, veli tekee. Perjantai-illan ilo! Ens perjantaina mä vaan katon päälle, oon hiljaa (okei, hiljempaa) ja syön. Sekä taikinaa että valmista.

 

Mainokset

5 thoughts on “Veli leipoo

  1. Onnen päivät, mukavan kuuloinen perjantai! Mä kannan Kannistolta kotiin pullaa ja se unohdetaan syödä! Ei unohtuis tuollainen tuore pulla!

  2. Niin, ja mites toi voisilmä kotona leivotun pullan kanssa, minkä kohtelun saa syödessä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s